top of page

WAT IS SOCIAALGOED?

SociaalGoed verbindt een landelijk netwerk van zorgorganisaties aan commerciële ondernemers en jonge startups en makers.

BLOEM!-9.jpg

SociaalGoed initieert, vanuit de zorg, een handreiking aan de ondernemers. Waarbij het basisprincipe is dat de zorg zorgt en de ondernemer onderneemt.
 

Dit landelijke samenwerkingsverband neemt drempels weg voor ondernemers die wel sociaal willen ondernemen, maar niet weten hoe of hier in de huidige structuur teveel tijd aan kwijt zijn.
 

SociaalGoed koppelt, als centrale organisatie,
de ondernemer aan de juiste werkplaatsen en werknemers. Dankzij dit netwerk van samenwerkende zorgorganisaties kan SociaalGoed ook grotere ondernemers bedienen, die met hun productievraag uitstijgen boven een samenwerking met slechts één zorgorganisatie.

Screenshot 2019-05-14 at 00.17.38_edited

Met promotie, storytelling en events zet SociaalGoed de stap naar de consument en kan zo bijdragen aan het wegnemen van bestaande vooroordelen over mensen die ‘anders’ zijn.

De kracht van SociaalGoed zit hem daarin dat het een collectief van partners bij elkaar brengt die een intrinsieke motivatie hebben om de wereld een beetje mooier en socialer te maken. Waarin de zorg niet meer ‘zorgt voor’ mensen, maar ‘zorgt dat’ mensen zichzelf kunnen ontwikkelen in samenwerking met commerciële ondernemers die middenin de samenleving staan.
 

De droom van SociaalGoed is een inclusieve samenleving gedragen door de zorg én door de markt, waarin we mensen met een arbeidsbeperking niet alleen tegen kunnen komen bij die ene sociale werkplaats, maar waarin we hen ook gewoon kunnen ontmoeten achter de toonbank bij de bakker of als collega op de eigen werkvloer.
 

Om deze droom werkelijkheid te maken zijn we opzoek naar partnerschappen met partijen die niet alleen kijken naar het menselijke sociale aspect, maar ook sociaal met onze aarde
en grondstoffen om willen gaan. SociaalGoed daagt zorg en ondernemer uit om sociaal en duurzaam samen te voegen tot het model van de toekomst.

Mederwerkers-7.jpg
Enkele van onze Partners
bottom of page